BLINKER 

SAISON | 5.5% ABV


 
 
 

Om weerstand te bieden aan de Hollanders, die na de Belgische onafhankelijkheid de waterwegen blokkeerden, groef de lokale bevolking van Damme het Leopoldkanaal, in de volksmond beter bekend als ‘De Blinker’.

 

 

Ondanks het feit dat de Belgische Saison bieren wereldfaam genieten is het in België een nog weinig bekende stijl.

De Saison bieren onstonden in de provincie Henegouwen en werden tijdens de wintermaanden gebrouwen op de boerderijen om tijdens de zomermaanden de dorst van de seizoensarbeiders te lessen. 

 
 

Blinker wordt gebrouwen met hedendaagse ingrediënten en technieken, maar met dezelfde toewijding als de boeren indertijd. De gebruikte graansoorten, gerst en tarwe, waren destijds ook beschikbaar op de boerderijen en de kruidige hopvariëteiten Goldings en Challenger komen rechtstreeks van de Poperingse hopvelden.

De Saison gist zorgt voor een zeer ver doorgedreven vergisting wat resulteert in een uitzonderlijk droog bier met nagenoeg geen restsuikers, wat één van de typische kenmerken is van de Saison stijl. 

Blinker is een zeer droog en dorstlessend bier, met een uitgesproken fruitigheid.

Een complex bier in al haar eenvoud. Een doordrinker gebrouwen zonder toevoeging van kruiden.

De citroen op het etiket verwijst niet enkel naar de karakteristieke fruitige citrus aroma’s en smaken afkomstig van de gist, maar ook naar de kleur van de zon en de smaak van het seizoen.

 

TECHS & SPECS

GRONDSTOFFEN

Water: Damme

Mout: pils, munich, donker tarwe

Hop: Goldings, Challenger

Gist: Saison

 
 

PROEVEN

Uiterlijk: mistig goud  

Aroma: citrusvruchten 

Smaak: verfrissend, droog, bitterig

SPECIFICATIES

EBC: 10

IBU: 36

Ideale schenktemperatuur: 6°C

hoge gisting | hergist op fles | ongefilterd | niet gepasteuriseerd