CENDRE 

BLACK INDIA SAISON | 6.5% ABV


 
CENDRE-Tap-rgb.png
 
 

Gerookte paling is al sinds jaar en dag de specialiteit in Restaurant Siphon. De paling wordt gerookt in een rookoven die naast de brouwerij staat. Tijdens herfstige brouwdagen scharen we ons rond de nog gloeiende as. 

 

 

Cendre kan bij de eerste kennismaking een ietwat vreemde indruk maken.

Het is een mix van stijlen uit verschillende landen met het karakteristieke van de donkere mouten uit een Engelse Stout, de verleidelijke fruitigheid van een Amerikaanse IPA en de citrusachtige droogheid van een Belgische Saison.

 
Cendre 4.jpg
 

Het smakenpalet is een sensatie van uitersten, hints van chocolade afkomstig van de mout, een denneachtige harsigheid en toetsen van meloen van de Citra hop en ten slotte de droge, sinaasappelzeste kwaliteiten van de Saison gist.

En daarenboven is dit bier gebrouwen in een Vlaamse brouwerij maar heeft het een Franse naam meegekregen.

Echter, verwarring creëren is niet ons doel. Integendeel, het zegt iets over wie wij zijn.

Cendre 1.jpg

We zijn een Belgische brouwerij, vandaar de Franse naam. We respecteren oudere bierstijlen maar staan net zo goed open voor de nieuwe evoluties in de bierwereld. En we gaan tot het uiterste als het om de gebruikte ingrediënten of procestechnische aspecten gaat. Maar bovenal blijft het brouwen een leerproces met als doel steeds beter te worden.

 
Cendre 3.jpg
 

Vaak staan we tijdens de brouwdagen net buiten de brouwerij naast de rookoven waarin de paling wordt gerookt en bespreken we onze recepten en ingrediënten,  onze bieren en de smaken en veel meer. En genieten we van de heerlijke geur en warmte van de resten van het vuur.


TECHS & SPECS

Cendre

GRONDSTOFFEN

Water: damme

Mout: pale, munich, special B

Hop: citra

Gist: saison

 
 

PROEVEN

Uiterlijk: zwart  

Aroma: citrus, den

Smaak: chocolade, levendig, bitter

SPECIFICATIES

EBC: 78

IBU: 63

Ideale schenktemperatuur: 6°C

hoge gisting | hergist op fles | ongefilterd | niet gepasteuriseerd