WIE ZIJN WIJ

 

WIE

JAN CALLEWAERT

mede-oprichter en eigenaar 

Al generaties lang wordt de Siphon geleid door de familie Callewaert. Jan is de vierde in lijn. Hij verdiende zijn sporen in verschillende sterrenrestaurants waaronder het Institut Paul Bocuse in Frankrijk,  Oud Sluis in Nederland en D.O.M. in Brazilië. Zijn overgrootvader startte het restaurant in 1903 en nog altijd zijn het de lokale producten en specialiteiten als wild (fazant) en huisgerookte paling waar de gasten op afkomen. Met zijn ervaringen als chef en cocktailmixer is Jan de uitgelezen persoon om de gasten in de Siphon een onvergetelijke bier en ‘food’ ervaring te bezorgen.

FRANKLIN VERDONCK

mede-oprichter en hoofd-brouwer

Elektrotechnisch ingenieur van opleiding, lekkerbek, bier liefhebber en al meer dan 10 jaar gepasionneerd hobbybrouwer. Franklin volgde een brouwopleiding in Gent en behaalde er het certificaat “Technicus in fermentatie processen”. Hij groeide op als Belg in Sluis, op een boogscheut van de brouwerij, net over de Nederlandse grens en heeft in het verleden al samen met verschillende commerciële microbrouwerijen gebrouwen.

BREANDÁN KEARNEY

mede-oprichter en brouwer 

Breandán, een gewezen Ierse advocaat, is een Certified Cicerone®, IBD erkend bier sommelier en heeft het certificaat ‘algemene bierkenner’ behaald aan het CVO Pantha Rhei in Gent. Hij zetelde als jurylid in verschillende internationale bierjury’s. In 2015 kreeg hij de titel 'Beer writer of the year' uitgereikt door het Britse ‘Guild of beer writers’. Breandán schrijft over bier in verschillende Belgische en internationale biermedia, waaronder ook zijn blog ‘Belgian Smaak’.

Wij zijn SIPHON BREWING

ONZE WAARDEN

We zijn Trots op onze afkomst en op hetgeen we doen: brouwen met respect voor traditie; respect voor de grondstoffen; en respect voor de mensen die van ons bier genieten.

We zijn Nooit Bang om onszelf te zijn; om buiten de lijntjes te kleuren en onze eigen invulling aan de klassieke bierstijlen te geven, we tasten de grenzen af zonder er over te gaan.

We zijn Ruimdenkend: wij brouwen bier voor iedereen, voor de occasionele genieter maar evenzeer voor de zelfverklaarde beergeek. Iedereen -echt iedereen- is welkom bij Siphon Brewing.